fbpx
Dansani-ejer investerer i køkkenfirmaer

Haderslev, 3. januar, 2019

 

Dansani-ejer investerer i køkkenfirmaer

 

Ejeren af den danske badeværelseskoncern, Dansani, overtager to køkkenfirmaer.

 

Carsten Friis, ejer af og administrerende direktør for badeværelseskoncernen Dansani, bevæger sig nu ind i den eksklusive del af køkkenbranchen gennem opkøb af to køkkenfirmaer. På den korte bane er målet at skabe rentabilitet og vækst i de eksklusive løsninger, begge virksomheder er kendt for, samt at styrke samarbejdet mellem dem. På længere sigt er det ambitionen at styrke salget af badløsninger via Dansani til dette segment.

 

Trend Snedkeri

I januar 2018 overtog Friis Group A/S, der er ejet af Carsten Friis, således aktiverne i Trend Snedkeri A/S, der er kendt for sine håndlavede og eksklusive snedkerkøkkener, som produceres i Gedsted i Vesthimmerland og blandt andet sælges via virksomhedens showroom i Store Kongensgade i København.

 

– Jeg fik sidste år en henvendelse og kunne se et potentiale i såvel produkterne som i de dedikerede medarbejdere. Det er en opgave at skabe rentabilitet i så eksklusive, danskproducerede løsninger, men også en opgave, hvor vi, via vores erfaring fra Dansani, kan bidrage med viden og løsninger, som kan hjælpe Trend Snedkeri til at opnå den succes, jeg er overbevist om, at virksomheden har potentiale til, siger Carsten Friis.

 

Kustomhouse Køkkener

I september i år kom der yderligere en henvendelse fra en af Trend Snedkeris samarbejdspartnere, Kustomhouse Køkkener A/S. Den københavnske indretningsvirksomhed er siden starten i 2015 stormet frem i den eksklusive del af indretningsbranchen

 

– Der er slet ingen tvivl om, at der er et spændende marked til Kustomhouse Køkkeners løsninger. Samtidig ser jeg et betydeligt potentiale i at styrke samarbejdet mellem Kustomhouse Køkkener og Trend Snedkeri. Begge virksomheder har en udstrakt kvalitetsbevidsthed, både når det gælder produkter og kundeservice, og hvor Trend Snedkeri har sit primære fokus på produktionsdelen og det solide og gennemførte håndværk, har Kustomhouse Køkkener sit primære fokus på udviklingen inden for indretning. Ved fremadrettet at koble de to vinkler endnu tættere kan vi skabe nogle enestående, danskproducerede løsninger, som vil tale til også de helt kræsne kunder, forklarer Carsten Friis.

 

Dansani som samarbejdspartner

For netop at sikre, at de to virksomheder både får styrket samarbejdet og samtidig får fuldt udbytte af den nye ejers viden og erfaring med procesoptimering og rentabilitet, er Ulrik Johannsen indsat som direktør for begge selskaber. Ulrik Johannsen kommer fra en stilling som projektleder hos Dansani, og på sigt bliver det også hans opgave at knytte de to virksomheder tættere til sin tidligere arbejdsplads.

 

– Dansanis eksklusive badeværelsesserier passer i høj grad ind i stilen hos både Trend Snedkeri og Kustomhouse Køkkener. Samtidig er mange kunder ofte på udkig efter både nyt køkken og nyt badeværelse, især når det gælder nybyggeri og større projekter. Derfor giver det god mening, hvis de tre virksomheder i samarbejde kan levere komplette løsninger inden for både køkken og bad, siger Carsten Friis og fortsætter:

 

– I Dansani er vores primære fokus på faste modulløsninger, hvor Trend Snedkeri fokuserer på fleksible, individuelle løsninger. Via er samarbejde med Trend Snedkeri vil Dansani også på sigt kunne løse opgaver, der kræver fleksible moduler.

 

Udvikler virksomhederne lokalt

Trods samarbejdet har ejeren dog ingen planer om at slå de tre virksomheder sammen i samme selskab.

 

– Vi går tvært imod efter at bevare og udvikle virksomhederne lokalt. For mig at se er det afgørende at bevare en virksomheds kultur og rødder. For alle tre virksomheder er der tale om stærke kulturer, som fra hver sin del af landet, og med hver sit udgangspunkt, har skabt en kompromisløs tilgang til kvalitet og kundeservice.  Det er samarbejde – ikke sammenlægning – vi går efter, fastslår Carsten Friis.

 

Vedlagte foto: Carsten Friis, ejer af badeværelseskoncernen Dansani, har overtaget aktiverne i Trend Snedkeri A/S og Kustomhouse Køkkener A/S og indsat Ulrik Johannsen som direktør i begge virksomheder. Fra venstre: Ulrik Johannsen og Carsten Friis.

 

 

For yderligere information kontakt venligst:

 

Carsten Friis

Friis Group A/S

 

e-mail: cfr@dansani.dk

Telefon: 21 78 66 98

 

 

 

 

Om Trend Snedkeri A/S

Trend Snedkeri A/S blev etableret i 1970 af Hardy Mortensen i den vesthimmerlandske landsby Trend. Drømmen var at skabe æstetisk hverdagsarkitektur, hvor selv den mindste detalje kan tilpasses kundens ønsker og boligindretning. Dyvler, fingertapning, fer og not er stadig en del af hverdagen på snedkeriet, der i dag beskæftiger 30 medarbejdere. I mellemtiden er snedkeriet flyttet 20 kilometer sydpå til Gedsted, hvor det har til huse i Hans J. Wegners gamle fabrik, der dannede ramme om udviklingen af mange af arkitektens klassikere.

 

Læs mere på trendsnedkeri.dk

 

 

Om Kustomhouse Køkkener A/S

Kustomhouse Køkkener blev etableret i 2015 og har kontor og showroom i Amaliegade i København. Kustomhouse Køkkener giver danskerne mulighed for at skabe deres eget køkken i høj kvalitet og til priser, der er meget konkurrencedygtige. Alle køkkener er snedkerkøkkener og paletten er i dag udvidet med badeværelser, garderober og hele entrepriser. Kustomhouse Køkkener skaber hjem, hvor livet kan leves.

 

Læs mere på www.kustomhouse.dk

 

 

Om Dansani A/S

Dansani udvikler og markedsfører produkter til badeværelset og har dybe rødder i dansk designtradition, hvor godt håndværk, enkelhed og funktionalitet er selve kernen i de stilrene løsninger, Dansani stiller til rådighed for kvalitetsbevidste kunder. Dansani er etableret i 1983 og har hovedsæde i Haderslev. Med salgsselskaber i England, Holland, Tyskland, Norge og Sverige henter Dansani over 80 procent af omsætningen i udlandet.

 

Læs mere på www.dansani.dk

 

 

Om Friis Group A/S

Friis Group A/S er specialiseret i udvikling af virksomheder, der arbejder med udstyr til boliger, og har udover ovenstående blandt andet investeringer i Norvi-Group A/S, NordicForm AS og Dansani A/S. Friis Group A/S tegnes af Carsten Friis, der også sidder som administrerende direktør hos Dansani A/S.

 

Hent som PDF: Dansani-ejer investerer i køkkenfirmaer

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK